add share buttons

Ekonomi

Zhvlerësimi i euros, Spahiu: Këta janë faktorët që ndikuan

Shqipëri - Deputeti i LSI-së, Përparim Spahiu referuar raportit të Bankës së Shqipërisë për zhvlerësimit të Euros nuk është bindës. Sipas tij, euro nuk ka...

Çmimi i naftës 53 dollarë për fuçi

Ekonomi - Në një raport mujor, Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) tha se prodhimi i saj i naftës ra në pothuajse 800...

Shtetet që konsumojnë më shumë produkte “Made in Albania”

  Ekonomi - Italia është blerësi kryesor i produkteve shqiptare blegtorale, bujqësore dhe agro-industriale. Rreth 8.6 miliardë lekë është llogaritur vlera e eksporteve gjatë vitit 2018...

Haradinaj: Kosova është vend i përshtatshëm për investime në bujqësi

Ekonomi - Investimet e huaja do të gjejnë një partner të rëndësishëm në Kosovë, e që është Qeveria e Kosovës, dhe e cila do...

Rregulla të reja për evitimin e abuzimeve

Ekonomi - Ligji i ri për Prokurime Publike parashikon kontrolle të përforcuara dhe sanksione për shkelësit e rregullave. Në bazë të zgjidhjes së re...

Ministri Shala jep lajmin për investimin e 169 milionë eurove

Ekonomi - Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala e ka konsideruar si të arriturën më të madhe të Qeverisë së Kosovës aplikimin e...

Tarifat e bankave janë në dispozicion publik, qytetarët ankohen

Ekonomi - Qytetarët duhet t’i lexojnë kontratat në hollësi kur lidhin një kontratë shërbimi ose për një produkt që e marrin nga bankat komerciale. Megjithëse...

Çmimi i karburanteve bie për 2 për qind

Ekonomi - Lajmi për rënien ekonomike të Kinës ka shkaktuar edhe dobësim të vlerës në tregjet financiare të Azisë. Kina ka raportuar për rritjen...

Pastrues ajri në të gjitha shkollat e mesme

Shkup - Në çdo klasë nga 23 shkollat e mesme të Shkupit muajin e kaluar është vendosur pastrues i ajrit, përkatësisht gjithsej 572, për...

Kosova me rritjen ekonomike më të madhe në rajon

Kosovë - Rritja ekonomike në Kosovë këtë vit dhe në dy vitet e ardhshme, pritet të arrijë në 4.5 për qind, thuhet në raportin...